اسید آمینه لیزین نقش مهمی را در این خصوص ایفا می کند
لیزین اسیدآمینه ضروری است به این معنا که بدن قادر به ساخت آن نیست و از طریق مصرف مواد غذایی دریافت می گردد
اسید آمینه ها که ساختار پروتئین ها می باشند به دو گروه ضروری و غیر ضروری تقسیم می شوند.
این اسید آمینه در جذب کلسیم و همچنین در کلاژن سازی نقش دارد و این طریق در بهبود و ترمیم بافت های آسیب دیده نقش ایفا می کند
میوه های خشک، حبوبات، سویا، پنیر، تخم مرغ، گوشت، مرغ، بوقلمون، آجیل، ژلاتین، مخمر آبجو، ماهی و روغن ماهی حاوی لیزین می باشند
همچنین سیر، صدف، مرکبات، سبزیجات نارنجی و قرمز، چای سفید، انواع توت ها و تمشک در کلاژن سازی در بدن دخالت دارند
چیترا ایرانپور/مسئول کمیته تغذیه /هیات پزشکی ورزشی استان خوزستان
ارسال نظر